CNA barează relansarea lui Diaconescu

| 30 oct, 2013

După mai bine de 9 luni de zile de la momentul în care CNA-ul i-a retras licența audiovizuală, Dan Diaconescu a încercat să își facă revenirea pe micile ecrane ale românilor în seara de vineri, 18 octombrie.

Astfel, în condițiile în care nu a putut să obțină din partea CNA ridicarea sancțiunii, Dan Diaconescu a încercat un subterfugiu, emițând pe frecvența de satelit a postului DDTV, controlată de același corifeu al jurnalismului elodiac. Numai că, după cum a sesizat corect CNA-ul, retransmisia OTV pe licenţa DD TV s-a făcut cu încălcarea licenței audiovizuale a DDTV.

Astfel, conform acestei licențe, DDTV are voie să difuzeze în grila sa filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%). Așadar, difuzarea unei emisiuni-maraton cu Dan Diaconescu în direct pe frecvența DDTV reprezenta o încălcare flagrantă a grilei de programe aprobată de către CNA.

Desigur, Dan Diaconescu ar fi putut să solicite modificarea grilei în discuție. Nu s-a deranjat însă să o facă, contând probabil și pe faptul că o eventuală sancțiune a CNA îi va da prilejul să declanșeze un nou scandal, care să mai ajute PPDD-ul să recupereze ceva din procentele pierdute de la închiderea OTV.

Iar sancțiunea CNA-ului a venit. În ședința de marți, instituția a decis sancționarea cu 100.000 de lei a DDTV, pentru încălcarea articolului 54, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, printre care se numără şi "formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor" pe care acesta la difuzează.

Ceea ce nu a mai venit însă a fost reacția furioasă a telespectatorilor OTV pe care conta probabil Dan Diaconescu. După nouă luni de ”dezintoxicare”, prea puțini dintre români mai duc dorul OTV-ismelor sale, așa că amenda primită de Dan Diaconescu din partea CNA a trecut aproape neobservată.

Dan Diaconescu pierde astfel pe toate fronturile. El se vede nevoit să suporte o amendă usturătoare, cu toate că schema relansării OTV-ului pe frecvența DDTV nu i-a reușit, și nici măcar un singur telespectator nemulțumit nu a ieșit în stradă să ia cu asalt CNA-ul.

Dar poate cea mai grea lovitură pentru Dan Diaconescu este că, fără OTV, șansele PPDD de a inversa trendul din sondajele de opinie, în care a ajuns să se apropie periculos de mult de pragul de 5%, sunt practic nule. În plus, în lipsa OTV-ului, lui Dan Diaconescu, care se confruntă cu serioase probleme financiare, îi va fi extrem de dificil să mai finanțeze campania pentru europarlamentare a PPDD. Iar un scor dezasutruos în primăvără ar echivala cu lovitura de grație pentru oastea politică de strânsură a lui Dan Diaconescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
cantautor
nu ma uitam la posturile lui DD
insa principial ar trebui sa-i luati apararea...ziaristului ,nu omului politic
n-o faceti,asteptati-va la acelasi tratament,in viitor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ