Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

| 24 sep, 15:40

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Girogiana Hosu, a fost condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare, de către Tribunalul Bucureşti, pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

Soţul şefei DIICOT a fost achitat pentru corupţie (trafic de influenţă şi dare de mită), dar a fost găsit vinovat pentru alte două capete de acuzare şi trebuie să plătească 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că, în cazul condamnării soțului șefei DIICOT, nu va aștepta ”să miște alții rotițele”.

”Dacă apare o condamnare, cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic așa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva fiindcă și dumneavoastră și alți ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă dați seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, nici nu a fost menționată ca și posibilă problemă. Și, totuși, dacă se ajunge la acest scenariu nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat cere revocarea Giorgianei Hosu de la șefia DIICOT în cazul unei eventuale condamnări a soțului acesteia, potrivit G4Media.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ