Dan Şova: Masterplanul General de Transport al României ar putea fi gata până la jumătatea lunii

| 01 apr, 2014

Masterplanul General de Transport al României ar putea fi finalizat până la 15 aprilie 2014, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

"Al doilea document pe care l-am semnat după ce am preluat mandatul a fost un ordin de reorganizare a Masterplanului. Am numit câte un responsabil pentru fiecare segment de transport. La momentul în care am intrat în minister, Masterplanul de Transport era în aer şi încercăm să-l finalizăm până pe 15 aprilie 2014. Până vineri /28 aprilie 2014, n.r./ se făcuse analiză în proporţie de 70%. Nici nu ar fi putut să fie gata, pentru că Ramona Mănescu /fostul ministru al Transporturilor, n.r./ a semnat o prelungire a termenului de realizare a Masterplanului. Data de 15 aprilie este un termen discutat cu cei de la ECOM. Responsabil direct de Masterplan este domnul Boloş şi avem la dispoziţie toate resursele", a spus Şova, citat de Agerpres.

În luna noiembrie a anului trecut, ministrul Transporturilor de la acea dată, Ramona Mănescu, arăta că în cadrul Masterplanului de Transport sunt prevăzute proiecte de modernizare în valoare de 1,12 miliarde euro.

"Banii pentru proiectele în valoare de 1,12 miliarde de euro vor proveni din fonduri europene şi vor fi alocaţi în special pentru modernizarea Aeroportului Henri Coandă, dar şi a celor de la Cluj, Constanţa, Baia Mare. De asemenea, vor fi construite capacităţi intermodale la aeroporturile de la Otopeni şi Iaşi, dar şi un terminal cargo la Cluj", arăta Mănescu în noiembrie 2013.

Potrivit datelor ministrului Transporturilor, nivelul absorbţiei de fonduri europene prin programul POS T a fost de 923 milioane euro, în 2013, din care CNADNR a atras 559 milioane euro, CFR suma de 299 milioane euro (din care 65 milioane euro către Metrorex), iar restul de 64 milioane euro au fost direcţionaţi către sectorul naval.

Tag-uri: dan sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ