Darius Vâlcov susține că este de acord să fie supus la detectorul de minciuni

| 01 apr, 20:40

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a susținut în instanță că este de acord să fie supus la detectorul cu minciuni, considerând că nu există nicio probă relevantă împotriva lui la dosarul în care este acuzat de trafic de influență, relatează Agerpres.

Informația apare în motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov.

"Totodată, arată că, dacă există vreo dovadă că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, să îi fie aplicată pedeapsa cea mai drastică, precizând faptul că acceptă inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar dacă nu există o probă relevantă în cauză", este declarația dată de Vâlcov în instanță pe data de 26 martie, potrivit motivării.

Pe 31 martie, surse judiciare au declarat că Darius Vâlcov a cerut la DNA încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă a fost refuzat de procurorul de caz.

Citeşte şi: Darius Vâlcov a predat 40 de tablouri: Vom vedea ce se întâmplă

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 21:35
Pasat Ionela
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ