DNA, mutare BOMBĂ în dosarul lui Berbeceanu

| 02 apr, 09:52

După audierea a peste 30 de martori în dosarul “Berbeceanu” care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii DNA au luat decizia de a solicita judecătorilor redeschiderea a două dosare în care atât fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan, cât şi fostul procuror Nicolaie Cean sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Prima cerere a DNA va fi judecată joi, 2 aprilie, şi se referă la redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureşan şi Costel Chirilă (procuror DIICOT Alba).

Dacă despre primul personaj, opinia publică ştie deja cine este şi ce acuzaţii de corupţie i se aduc, numele procurorului Costel Chirilă este mai puţin cunoscut. Asupra celor doi făptuitori planează suspiciunea că l-au făcut scăpat pe Luca Anversa, liderul unei grupări infracţionale.

Procurorul Costel Chirilă este cel care a scris ordonanţa de reţinere a omului de afaceri Luca Anversa, care nu a mai fost pusă în aplicare, informează presa locală.

A doua cerere a DNA va fi judecată vineri, 3 aprilie. Aceasta vizează redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Traian Grancea, Ion Cristian Opruţa, Luca Anversa şi Nicolaie Cean.

Cristian Opruţa (poreclit “Procurorul”) este proprietarul mai multor fonduri de vânătoare, este implicat în dosarul în care a fost anchetat Luca Anversa şi este rudă cu fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan.

În spaţiul public au apărut acuzaţii grave la adresa acestuia şi al relaţia pe care o avea cu procurorii DIICOT şi cu inculpaţii din dosarele penale “Prostituate pentru VIP-uri” şi “Pomponio”.

Citeşte şi: DNA porneşte la atac: percheziţii la primării din Tulcea, Constanţa şi Galaţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 10:17
Ciprian Stan
se redeschid vechi dosare...
se pare ca unde ar fi parte Bica,are prioritate
dosarele deschise recent:votul din diaspora,Sarbu cu retrocedarile,Hertanu+compania din Prahova,stagneaza
se pare ca unde ar putea fi si Ponta,nu mai are prioritate

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ