Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, sub control judiciar

| 01 apr, 22:15

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Lucian Burlea, reţinut într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii, a fost pus sub control judiciar, iar Sebastian Popa, fost şef al Serviciului Achiziţii, a fost arestat pentru 30 de zile în acelaşi dosar.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, miercuri seară, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Sebastian Popa, fost şef al Serviciului de Achiziţii de la Institutul Regional de Psihiatrie Socola, în timp ce în cazul managerului instituţiei, dr. Lucian Burlea, a luată măsura controlului judiciar pentru 30 de zile, relatează Mediafax.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola va ieşi din arestul Poliţiei Municipale Iaşi miercuri, la ora 22.00, când îi expiră ordonanţa de reţinere, iar Sebastian Popa va rămâne în arest.

Lucian Burlea fusese reţinut, marţi seară, după aproape 12 ore de audieri la sediul Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii şi în urma mai multor percheziţii făcute, marţi dimineaţă, de către procurorii anticorupţie în mai multe birouri ale unităţii medicale.

Citeşte şi: Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, reţinut de DNA

În acelaşi caz, a mai fost audiat la sediul DNA Iaşi şi Sebastian Popa, fost director al Serviciului de Achiziţii de la Institutul Regional de Psihiatrie Socola, el fiind de asemenea reţinut de procurori.

Potrivit procurorilor, Lucian Burlea este acuzat că a angajat pe postul de referent o persoană care nu se afla în ţară la momentul organizării concursului, el semnând documente care atestau, în fals, că aceasta a participat inclusiv la proba interviului. Procurorii DNA îl acuză pe Burlea, la data faptelor preşedinte al comisiei de examinare, de abuz în serviciu, în formă continuată, şi fals intelectual.

Iulian Sebastian Popa, şef Serviciu Achiziţii de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi şi membru al comisiei de examinare, la data faptelor, este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la un spital de psihiatrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ