DE CE SĂ CONSUMI o salată în fiecare zi: motivul care îţi va salva viaţa

| 12 aug, 18:31

Este foarte usor sa consumi zilnic o salata de legume proaspete sau murate. Exista atatea retete si sortimente incat este imposibil sa nu gasesti o solutie. Fie alegi o salata de rosii ca garnitura sau o salata de varza, fie consideri salata felul principal al mesei, daca adaugi peste, branza, carne sau fructe de mare. Poti adauga peste legume chiar si ou pentru a te bucura e un mic dejun perfect, potrivit kudika.ro.

Salatele colorate si frumos ornate sunt si pe gustul copiilor, iar daca iesiti la restaurant cu siguranta puteti servi o salata. Salatele se pot consuma in orice sezon, chiar si iarna cand poti consuma salata de muraturi sau varza murata.

Iata cateva motive deosebit de importante care te pot convinge sa mananci o salata aproape in fiecare zi.

Consumul de legume proaspete ne aduce un aport important de fibre, implicate in detoxifierea organismului, in scaderea absorbtiei colesterolului, dar si in preventia constipatiei.

Fibrele previn de asemenea aparitia cancerului digestiv, in special a cancerului de colon si sunt indicate in orice cura de slabire.

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului ca fiecare leguma sau fruct prezinta anumite beneficii pentru sanatatea noastra, astfel ca pentru a ne mentine starea de bine nu ne putem lipsi de fructe si legume.

Legumele verzi au in general un continut ridicat de fibre, de fier si vitamina C. Legumele portocalii sunt bogate in betacaroten si vitamina A, legumele rosii contin licopen si protejeaza inima, pe cand cele mov au cea mai intensa capacitate detoxifianta a organismului (contin resveratrol, cel mai puternic antioxidat din natura).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ