De ce sunt considerați mai atrăgători barbații cu barbă?

| 03 iul, 2014

Barbatii care poarta barba sunt considerati mai atragatori, dar numai in anumite conditii. Cercetatorii au aflat in urma unui studiu cand anume sunt femeile mai atrase de aceasta infatisare.

In ultima perioada, multe vedete, printre care si Brad Pitt sau David Beckham, au aparut in public purtand barba, lansand astfel o noua moda. Cercetatorii au aflat insa ca aspectul aparent neingrijit nu este intotdeauna atragator.

In cadrul unui studiu, 1.453 de femei si 231 barbati au fost rugati sa dea note unui numar de 36 de barbati rasi sau cu barba, pentru a spune astfel care li se pare mai atragator.

Au fost in total patru experimente, realizate in conditii diferite, iar parerile subiectilor au fost de asemenea variate.

Astfel, spune Barnaby Dixson, de la Universitatea New South Wales, spune ca femeile sunt mai atrase de barbatii cu barba atunci cand acestia sunt o raritate, nu o moda, scrie Daily Mail.

De exemplu, intr-un bar unde toti barbatii sunt perfect rasi, singurul barbat cu barba va fi considerat mai interesant si mai placut. De asemenea, intr-un local plin cu barbosi, femeile vor fi mai atrase de un barbat ras.

In concluzie, raritatea este mai interesanta ca moda. La fel se intampla si in natura, unde masculii cu caracteristici unice, deosebite, au mai multe sanse sa se imperecheze.

Studii anterioare aratasera ca barbatii cu barba sunt considerati mai agresivi, mai masculini, mai duri, dar si mai romantici.

Rezultatele acestei cercetari au fost publicate in revista Biology Letters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ