De ce ţi se zbate, uneori, ochiul? Iată ce consecinţe GRAVE poate avea!

| 03 dec, 2013

Ai auzit, probabil, diverse superstiţii legate de ochiul care se zbate, însă această problemă medicală, aparent neînsemnată, poate avea cauze şi consecinţe serioase. Iată de ce apare şi cum pot fi tratate cazurile grave.

Spasmul la nivelul ochiului sau al pleoapelor, numit si blefarospasm, este un fenomen comun, care de obicei dureaza cateva secunde sau minute.

Exista insa cazuri in care ochiul se zbate foarte des, timp de cateva saptamani sau chiar luni. Stim cu totii cum spasmul pleoapelor a generat nenumarate explicatii superstitioase, insa, dincolo de aceste semnificatii din popor, exista si explicatiile medicale pentru acest fenomen.

Forma usoara a spasmului ocular apoate sa fie cauzata de factori precum oboseala, stresul sau consumul de cofeina sau alte substante excitante din punct de vedere nervos. De cele mai multe ori, spasmul dureaza foarte putin si nu doare, insa poate fi iritant, mai ales daca este destul de puternic incat sa faca pleoapa sa se inchida complet. 

Exista si cazuri in care blefarospasmul are loc foarte des. Simptomele pot aparea de mai multe ori pe zi si se pot prelungi de-a lungul mai multor saptamani sau luni. In aceasta forma agravata spasmul ocular poate deveni o conditie cronica. Daca ajunge in punctul in care iti este greu sa iti tii ochii deschisi, poate provoca probleme de vedere.

Uneori, spasmul ocular poate fi un simptom al urmatoarelor afectiuni:

- blefarita (o inflamatie a pleoapelor)
- ochi uscati
- sensibilitatea la lumina
- conjunctivita

Foarte rar, daca ti se zbate ochiul poti suferi de o afectiune neurologica, precum:

- paralizia lui Bell (paralizia sau slabiciunea muschilor pe o parte a fetei)
- distonia (contractia involuntara a unei parti a corpului)
- boala Parkinson
- sindromul Tourette

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ