Grupul Delhaize, deţinător al Mega Image, vinde 155 de magazine în SUA, pentru 265 milioane dolari

| 29 mai, 2013

Delhaize Group, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat vânzarea a 155 de magazine în SUA, o tranzacţie estimată la 265 milioane de dolari (206 milioane de euro), deoarece retailerul belgian încearcă să-şi consolideze afacerile.

Delhaize va vinde cele 155 de magazine companiei Bi-Lo Holdings, care va achiziţiona şi contractele de închiriere pentru alte zece locaţii deţinute anterior de grupul belgian. În total, cele 165 de magazine au generat anul trecut vânzări de 1,8 miliarde de dolari, a anunţat Delhaize.

"Credem că această tranzacţie reprezintă un pas decisiv spre simplificarea afacerilor noastre şi va spori flexibilitatea financiară necesară pentru realizarea obiectivelor noastre prioritare", a declarat directorul executiv al Delhaize, Pierre-Olivier Beckers.

Grupul Delhaize, prezent în zece ţări şi având aproximativ 158.000 de angajaţi, a înregistrat anul trecut vânzări de 29 miliarde de dolari şi un profit net de 134 milioane de dolari.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde 222 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (142) şi Shop&Go (80). Compania face parte din Delhaize Group.

Tag-uri: delhaize, mega image
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ