Denunțul Elenei Udrea pe numele generalului SRI Florian Coldea a fost clasat. Motivul este ULUITOR

| 12 mar, 18:15

În 30 ianuarie 2015, Elena Udrea a depus un denunţ la DNA împotriva Laurei Codruţa Kovesi, a generalului SRI Florian Coldea şi a altor persoane. Ulterior, Udrea a fost audiată de procurorii DNA pentru a-și susține acuzațiile. Astăzi, DNA a anunţat oficial că nu va mai intreprinde nicio acţiune în legătură cu faptele denunţate de Elena Udrea, iar dosarul deschis pe această temă va fi clasat

Elena Udrea îl acuza pe șeful SRI că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului său, Alin Cocoș. În plus, Florian Coldea s-ar fi implicat în campania prezidențială și ar fi făcut presiuni asupra DIICOT.

 

''În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunțătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate. În continuare, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor sesizate prin denunț și disjungerea urmăririi penale și trimiterea dosarului la Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, din cauza calității de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate'', se arată în răspunsul DNA la solicitarea Agerpres.

Citeşte şi: Elena Udrea, mesaj EXPLOZIV după ultimele acuzaţii

Sursa citată subliniază că, în motivarea soluției, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzațiile formulate sunt generice, iar din denunț nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracțiune.

''La data de 12 martie, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluția clasării dosarului. La baza motivării soluției, procurorii militari au reținut caracterul general, subiectiv și conjunctural al acuzațiilor formulate de către denunțătoare cu privire la existența unor infracțiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situației juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoștință de la persoane care nu i-au confirmat afirmațiile'', mai spune DNA.

Tag-uri: denunţ, DNA, elena udrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ