Deputaţii au aprobat proiectul privind măsurile pentru dezvoltarea proiectului Nabucco

| 21 mai, 2013

Camera Deputaţilor a aprobat marţi proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco. Acesta a fost adoptat cu 329 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi nicio abţinere.

Deputaţii din grupurile parlamentare PNL, PSD, PDL, PP-DD şi minorităţile naţionale au fost de acord cu proiectul Nabucco. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că acesta este un proiect pentru România şi pentru români.

"Este un proiect pentru independenţă energetică, pentru viitorul acestui stat, pentru companiile care vor să dezvolte în România - costurile pe energie să scadă. (...) Am speranţa că partenerii noştri strategici care sunt parte a acestui proiect îl vor susţine şi că la sfârşitul acestei luni, cel târziu în iunie-iulie, vom avea o soluţie pozitivă pentru România", a declarat Valeriu Zgonea.

Comisia de industrii şi servicii a formulat luni raport cu amendamente proiectului de lege privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco. Preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, a explicat că legea face "referiri exprese privind modul de obţinere a autorizaţiilor, responsabilitatea asupra eliberării autorizaţiilor, termenele de eliberare, modul de execuţie, suprafeţele de siguranţă în vederea exploatării, durata pentru care se acordă superficiu, adică 50 de ani".

Iulian Iancu a mai menţionat că pentru derularea cu rapiditate a proiectului, legea prevede ca autorizaţia de construcţie pe care o vor da consiliile judeţene să fie eliberată în termen de 15 zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ