Deputatul Cristina Elena Dinu: 'PSD va vota majorarea veniturilor biologilor, biochimiştilor, chimiştilor”

| 03 apr, 20:44

Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a prezentat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul tele-şedinţei respective, ce prevede un nou proiect de lege iniţiat de PSD, în domeniul sanitar.

 

 

„Proiectul de lege aflat în dezbatere prevede modificarea anexei 2 a Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul majorării coeficienţilor pentru funcţiile de biologi, biochimişti, chimişti, farmacişti, psihologi clinicieni şi fizicieni medicali. Acest proiect de lege va restabili echilibrul în echipa de profesionişti din laboratoarele de analize medicale din sistemul sanitar public, unde aproximativ două treimi dintre specialişti sunt biologi, biochimişti şi chimişti.

Aceştia fac parte, alături de medici şi asistenţii medicali, din armata nevăzută din laborator, care se află permanent în prima linie în lupta cu boala, inclusiv în aceste momente, când, prin analizele pe care le efectuează, ajută la testarea şi monitorizarea celor infectaţi cu COVID-19.
De asemenea, acest proiect de lege va putea rezolva şi situaţia fizicienilor medicali din laboratoarele de imagistică medicală de înaltă performanţă ale spitalelor şi din centrele de radioterapie din România, care nu pot funcţiona în lipsa acestora, stimulându-i să rămână în sistemul medical public. Avem nevoie de fizicieni în toate spitalele publice, dotare cu aparatură imagistică de înaltă performanţă, prin programul de investiţii în sănătate al Guvernului PSD şi în noile centre de radioterapie, atât de necesare bolnavilor oncologici din România. PSD susţine şi va vota acest proiect de lege!”, a declarat, astăzi, deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ