DESCINDERI ÎN ARGEŞ: sunt cercetaţi suspecţi de evaziune fiscală şi taiere ilegală de arbori

| 17 noi, 08:59

Şase percheziţii sunt efectuate marţi de poliţişti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit Agerpres.

Descinderile au loc la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, pentru probarea activităţii infracţionale a 29 de persoane fizice şi şapte societăţi comerciale, au anunţa reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. 

"Persoanele sunt bănuite că, în perioada anilor 2008 - 2012, ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material, cu ajutorul unor angajaţi din cadrul ocoalelor silvice private şi de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat importante cantităţi de material lemnos fără a înregistra în contabilitate toate aceste operaţiuni. Tot în aceeaşi perioadă, în vederea disimulării provenienţei sumelor de bani obţinute din săvârşirea de infracţiuni, persoanele au introdus sumele de bani într-un circuit financiar prin achiziţia de bunuri imobile şi mobile", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş. 

Prin activitatea infracţională a suspecţilor bugetul de stat ar fost prejudiciat cu aproximativ patru milioane de euro. 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, se mai precizează în comunicatul IPJ Argeş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ