DESCOPERIRE arheologică importantă făcută de doi braşoveni

| 03 iun, 2014

Doi brașoveni, Fănel Șerban și Florin Șerban, arheologi amatori, au descoperit o necropolă dacică cu ajutorul unor detectoare de metale.

Potrivit monitorulexpres.ro, complexul de morminte, unul dintre puținele din România, datează dintr-o perioadă puțin cunoscută, de dinaintea cuceririi romane.

Descoperirea a avut loc la câțiva kilometri de Brașov. Specialiștii de a Muzeul Județean de Istorie Brașov au constatat că în locul respectiv există, printre altele, urne cu cenușă și fragmente de oase, pinteni, fibule, o pafta și un pumnal.

Cei doi brașoveni nu sunt la prima descoperire. În luna martie, au găsit un colier de aur cu 21 de inele, vechi de 3.000 de ani, cel mai mare tezaur descoperit vreodată în Brașov.

Potrivit primelor date, specialiștii au ajuns la concluzia că artefactele „conduc spre încadrarea cronologică a complexului, cel mai probabil în secolele III-II î.H.“, mai arată monitorulexpres.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ