Descoperire şocantă! Uite cum arată România pe harta GOOGLE

| 17 noi, 2013

GOOGLE a lansat o hartă care arată situaţia în care se află pădurile din întreaga lume şi pe care sunt marcate, astfel, zonele unde s-a defrişat masiv şi cele unde s-au realizat împăduriri, potrivit gandul.info. Iată cum arată România pe această hartă.

La această hartă au fost folosite peste 654.000 de imagini din ultimul deceniu. Iniţiatorii proiectului speră ca datele lor să fie utilizate de către publicul larg, ONG-uri sau autorităţi pentru a împiedica pe viitor defrişările.

Care e situaţia din România

Defrişări masive şi de cele mai multe ori ilegale au avut loc de-a lungul ultimilor ani şi în România. Vlăhiţa, Valea Bârgăului sau Gheorgheni sunt doar câteva dintre zonele unde pădurile au fost rase de pe faţa pământului.

Doar în primii ani de la Revoluţie, hoţii de lemn au câştigat cel puţin 5 miliarde de euro de pe urma defrişărilor ilegale, iar anul trecut prejudiciul produs de furtul de lemn din pădurile României ajungea la 5,7 milioane de euro, potrivit datelor oficiale obţinute recent de gândul.info din partea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii.

Surpriza vine însă la acest capitol din datele oficiale pe care România le raportează şi care arată că în prezent avem mai multe păduri decât în urmă cu 10 ani.

Aşa arată Munţii Carpaţi văzuţi prin intermediul noii hărţi Google. Cu roşu zonele despădurite, iar cu albastru zonele împădurite:

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2013
Budos magyar
Vlahita, Gheorgheni...?
Mama voastra de unguri bor@ti... Cat ati furat lemnul cu vagoanele n-ati zis nimic. Acum, brusc, v-ati adus aminte de autonomuie, ca nu cumva sa dati cu subsemnatul pe undeva...
Putrezi-v-ar oasele in temnita!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ