Google Maps va "călători" în timp. Cum funcţionează ”time lapse”

| 24 apr, 2014

Grupul Google a adăugat, miercuri, o nouă funcţie site-ului său Google Maps, care va permite utilizatorilor să vadă schimbările produse în lume de când compania americană a început să colecteze imagini pentru serviciul ei de hărţi online

"Dacă aţi visat întotdeauna să călătoriţi în timp precum Doc Brown (savantul din filmul "Înapoi în viitor", n.r.), acum, aveţi această posibilitate", a anunţat Vinay Shet, directorul de produs al aplicaţiei Street View.

Această "scurgere a timpului" ("time lapse") şi imagini de arhivă pot fi consultate în ceea ce Vinay Shet a descris ca fiind "o capsulă digitală a lumii".

Exemplele furnizate de Google prezintă felul în care a evoluat construirea stadioanelor pentru Cupa Mondială la fotbal din Brazilia, reconstruirea anumitor regiuni din Japonia după acel tsunami devastator din 2011 şi ridicarea noului turn principal al complexului World Trade Center din New York.

"Dacă acum sunteţi copil, peste 50 de ani veţi putea să regăsiţi străzile cartierului din copilărie", a declarat la rândul său Urs Hölzle, vicepreşedintele diviziei de infrastructuri tehnice din cadrul grupului Google, vorbind despre "această nouă funcţie care este mai degrabă una foarte cool".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ