DESCOPERIRE UIMITOARE! Tratament administrat pentru alte boli, LEAC pentru CANCERUL DE COLON

| 03 oct, 2014

Mai multe medicamente folosite în mod obişnuit pentru tratarea psoriazisului, artritei şi fibrozei ar putea fi eficiente împotriva cancerului la colon, potrivit unui studiu al cercetătorilor australieni, care au descoperit că tratamentul ar putea vindeca 80% dintre tumorile intestinale, scrie doctorulzilei.ro.

Descoperirea cea mai importantă a arătat că inhibitorii JAK au fost eficienţi asupra a 80% dintre tumorile colonului, care prezintă o anumită mutaţie genetică. Medicii spun că este foarte importantă această descoperire, tocmai pentru că medicamentele afectează exclusiv celulele tumorale, ţesutul sănătos fiind protejat.

În testele efectuate pe şoareci de laborator, savanţii au descoperit că animalele erau sănătoase şi tolerau medicamentele foarte bine, fără să piardă în greutate. În plus, nu numai că tratamentul a oprit dezvoltarea celulelor bolnave, dar a şi prevenit apariţia de noi tumori.

 

Potrivit medicului Toby Phesse, această descoperire va ajuta pacienţii cu cancer de colon sau care riscă să sufere de această boală.

“Ideea principală este că aceşti inhibitori există şi că sunt deja aprobaţi pentru utilizare, ceea ce va duce la o accelerare a procesului şi va uşura crearea unui nou medicament contra cancerului la colon”, a spus medicul Toby Phesse.

Expertul Michael Buchert, unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu, a spus că, de vreme ce aceşti inhibitori există şi sunt deja folosiţi pe pacienţi umani pentru tratarea altor boli, oamenii de ştiinţă ştiu deja că nu prezintă riscuri pentru oameni.

“Sperăm ca acest lucru să permită studiului nostru să ajungă rapid în faza de testare clinică pe pacienţi cu cancer de colon şi să îşi facă simţite beneficiile în viitorul apropiat”, a mai spus, Michael Buchert.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ