România, locul 10 în Europa la numărul bolnavilor de cancer

| 15 apr, 2013

Cancerul afectează tot mai mulţi români. Anul trecut au fost depistate 80.000 de cazuri noi, cu 50% mai multe decât în 2011.

În 2012, 78.760 de români s-au îmbolnăvit de cancer, ceea ce duce ţara noastră pe locul 10 în Europa la numărul de pacienţi, conform unui studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului.

Principalele cauze sunt lipsa prevenţiei, lipsa fondurilor din sistemul medical de stat şi migraţia doctorilor către spitalele private.

În România cele mai frecvente maladii oncologice sunt cancerul la sân, la plămâni şi la colon. Deşi cancerul la colon este a doua cauză de deces în lume, majoritatea românilor (85%) nu ştie cum se manifestă această boală şi nici ce risuri are ea, potrivit unui sondaj realizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

O altă problemă a bolnavilor de cancer o reprezintă lipsa unor citostatice. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că opreşte exporturile paralele pentru aceste medicamente până la sfârşitul anului.

Măsura a fost luată după ce o farmacie din Ploieşti a cumpărat de la Unifarm, compania de stat, citostatice pe care, ulterior, le-a exportat, cu toate că medicamentele se găsesc extrem de greu în ţara noastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ