Descoperire UNICĂ în Oraşul Dinozaurilor. Ce au găsit muncitorii care săpau un şanţ

| 22 apr, 17:01

Oraşul din China care era deja cunoscut pentru numărul mare de ouă de dinozaur şi-a mai adăugat un lucru cu care să se măndrească, la nivel mondial.

 

Conform CNN, muncitorii din construcţii au scos la suprafaţă 43 de ouă fosilizate de dinozaur, în timp ce lucrau la reparatia unui drum din oraşul Heyuan, din provincia Guangdon. Oraşul, care a primit deja porecla de "Patria dinozaurilor", a fost inclus în 2004 în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare colecţie de ouă de dinozaur într-un muzeu.

Huang Zhiqing, directorul muzeului Heyuan, a declarat că este pentru prima dată când sunt descoperite ouă fosilizate în centrul oraşului. Drept urmare, reparaţiile drumului au fost oprite, în timp ce o echipă de cercetatori a început săpăturile în zonă.

19 dintre ouă sunt complet intacte, iar cel mai mare are un diametru de 13 centimetri. Oamenii de ştiinţă încearcă acum să afle cărei specii de dinozauri aparţin aceste ouă. Cele mai multe ouă din muzeu aparţin speciei oviraptorid, care au trăit în urmă cu aproximativ 89 de milioane de ani în urmă.

În acest oraş au fost descoperite până acum aproape 17.000 de ouă de dinozaur. Primele descoperiri au fost făcute de mai mulţi de copii care se jucau pe un şantier, în 1996.

A crowd gathered around the site along a main road where the fossils were discovered in Heyuan city.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ