Despre „golăneala Puterii”

| 26 noi, 2013

Elena Udrea, ignoră aparent că dacă vrem să îl căutăm cel mai necivilizat politician din România, atunci îl vom găsi în spatele zidurilor de la Cotroceni, de unde mai iese din când în când pe la 6 seara să-şi mai împroaşte cu noroi şi venin adversarii.

Dintre toţi comunicatorii opoziţiei, Elena Udrea rămâne unul din cei mai acizi critici ai actualei puteri, fosta ministresă neratând aproape nicio ocazie de ai face cu ou şi cu oţet pe cei care în prezent guvernează România. De fiecare dată, doamna Udrea încearcă parcă din răsputeri să ne spună cât de bine era din orice punct de vedere pe vremea PDL-ului şi în ce stare a ajuns România pe vremea USL-ului, insultându-ne în acelaşi timp inteligenţa, memoria şi bunul simţ.

Din ciclul mesajelor online ce îi aparţin fostei şefe a Cancelariei Prezidenţiale face parte şi o postare-fluviu de pe Facebook, intitulată, aproape ironic dacă mă întrebaţi, “Opriţi golăneala Puterii!”. De această dată, ţinta doamnei Udrea este primul ministru Victor Ponta, pe care deputata de Roman îl acuză, nici mai mult, nici mai puţin de faptul că “a introdus golăneala în lupta politică”.

Elena Udrea, ignoră aparent că dacă vrem să îl căutăm cel mai necivilizat politician din România, atunci îl vom găsi în spatele zidurilor de la Cotroceni, de unde mai iese din când în când pe la 6 seara să-şi mai împroaşte cu noroi şi venin adversarii. Dacă, peste un număr de ani, Traian Băsescu va intra în cărţile de istorie, atunci el va fi prezentat ca preşedintele care i-a gratulat, de-a lungul timpului, pe jurnalişti cu apelative tandre, gen " păsărică", "ţigancă împuţită", "găozar" sau "tonomate". Nu că politicienii pe care i-a caracterizat drept "pisici", "soluţii imorale" sau "iresponsabili" ar trebui să se simtă mai bine decât oamenii din presă.

De asemenea, Elena Udrea pare să uite ceea ce au postat în acelaşi mediu on-line apropiaţii preşedintelui. Atunci, trebuie să-i amintim doamnei Udrea de gluma făcută pe Facebook de Sebastian Lăzăroiu, sfătuitorul de taină al preşedintelui, despre "Noua grilă de programe" a Antenei 3. Atunci când inclusiv Băsescu se dezice de declaraţie înseamnă că există o problemă, dar, în final, preşedintele l-a păstrat pe Lăzăroiu la Cotroceni.

Sau poate că doamna Udrea trebuie să îşi amintească de Teodor Baconschi, un alt intelectual fin de dreapta, care prin ianuarie 2012 îi califica pe cei care protestau în Piaţa Universităţii împotriva PDL drept "mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii". Elenei Udrea ar trebui să i se aducă aminte şi de campania electorală din 2012, în care Adrian Papahagi îşi pusese pe afiş sintagma "Forţa mea eşti tu! Femeie romă, lesbiană şi atee" ca răspuns “conservator” la o declaraţie a lui Remus Cernea.

Pot să înţeleg că memoria politicienilor e mai selectivă decât cea a oamenilor normali, dar parcă Elena Udrea suferă de lapsus prea generalizat. Desigur, dacă este să o ascultăm pe Udrea, toate declaraţiile de mai sus se prescriu, deoarece ele sunt din epoca î.G.P (“înainte de Golăneala Puterii”), epocă de aur a comunicării politice civilizate din România, terminată cu ascensiunea la Putere a golanilor de USL-işti.

Dacă Victor Ponta a adus golănia în politica românească, atunci modul în care corifeii portocalii vorbesc de ani de zile nu ştiu cum mai poate fi clasificat. Probabil, dacă am întreba-o pe fosta blondă de la Cotroceni, răspunsul ar fi că era vorba de nişte declaraţii făcute în spiritul unei comunicări civilizate, ce nu are nimic de-a face cu „golăneala Puterii” pe care o înfierează atât de tare acum.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2013
canciautor
pentru "esti cretin..."
intre a vinde castraveti la gradinari (voi)si bomboane agricole(eu)...nu este diferenta mare...
decat volumul si poate "culoarea"...
in rest,s-ar parea ca suntem in bransa Dle ....(F.???)
sunt ,sincer,simpatizant liberal,nu PNL..
27 noi, 2013
tornado
ELENA!
SCUZA CA POT SA SPUN SUNTEM UN POPOR DE PROSTI CARE ARE MEMORIE SCURTA CHEAR SI TU CARE NU VREU SA TE JICNESC DAR ESTEI CAM INAFARA SUBECTULUI TRATEAZ PE INTREGU NU LAUADIN COTESCT !!!ATI UITATA PE ,,NASTASE ,,ATI UITAT PE ,,ILIC I,,ESTE O RUSINE NATONALA NU POT SA CRED CA GINDESTI ASA VAI MAMA NOATRA DE COMUNISTI NU NE PUTEM RUPE DE TRECUT ,NORMAL DAC PARITI TAI AU FOST COMUNISTI ,SAU POATE ,,,SA NE DEA CA DE ACEIA ESTE GUVERN ,, MULTUMESC SI AVETI GRIJA DE VOI CA COMUNIMUL NU DOARME !!
27 noi, 2013
cantautor
"insultându-ne în acelaşi timp inteligenţa, memoria şi bunul simţ"
n-am simpatizat-o prea mult pe Elena U,in schimb merita aparata de atacurile continue...
varf de lance feminina la "obedient" este E.Constantin
nu stiu de unde apare frustrarea dansei ca i-ar fi insultat bunul simt ,pentru ca o banuiesc de lipsa acestuia,fiind "mercenar" de presa..
27 noi, 2013
esticretindecitetratez
:))
Vad ca tot pe aici vinzi bomboane agricole. Mai vin bani pentru postari de la PDL? Una per articol mi se pare totusi putin...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ