Detaliul care face din ziua de astăzi un moment extrem de rar. Se întâmplă de 5 ori în 100 de ani

| 09 noi, 2013

Data de 9 noiembrie 2013 este un fenomen matematic foarte rar, care are loc doar de cinci ori la 100 de ani. Astăzi este ultima oară, în următorii 92 de ani, când vom avea o dată care să cuprindă trei numere impare consecutive.

Un matematician entuziast din SUA a creat chiar un site unde sărbătoreşte această zi şi pune la bătaie 911 dolari pentru cei care vin cu cele mai bune idei pentru marketarea acestui eveniment.

“Aceste zile sunt precum nişte comete de calendar – le aştepţi, le aştepţi şi apoi îţi fac ziua mai frumoasă – apoi, pac, au dispărut. Ştiind că aceste date există este ca şi cum am un secret despre care ştiu că va aduce zâmbetul pe feţele tuturor”, spune Ron Gordon, un profesor pensionar din California.

Cu toate acestea, în SUA această dată nu se aplică, pentru că americanii folosesc un alt format: 11/9/2013, în loc de europeanul 9/11/2013.

Profesorul mai aşteaptă cu entuziasm Ziua Trompetei, care va pica pe 2/2/22, adică doi februarie 2022. A numit-o aşa pentru că în engleză se va pronunţa fonetic tu tu tu tu, ceva asemănător unei trompete.

Numerologii spun şi ei că data de astăzi are semnificaţii puternice.

“Deşi aliniamente de acest fel au loc tot timpul, pentru noi este important să descifrăm mesajul ascuns. Este o zi bună pentru reevaluări, semnificaţia celor trei numere impare consecutive este că suntem mai receptivi la idei noi”, explică Sonia Ducie, numerolog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ