DIICOT: Doi foşti manageri ai Uzinelor Constructoare de Maşini Reşiţa au fost reţinuţi

| 28 ian, 20:14

Cei doi foşti manageri ai Uzinelor Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa, Adrian Chebutiu şi Adrian Preda au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au fost audiaţi de procurorii DIICOT Caraş- Severin, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru devalizarea uzinelor.

Potrivit unor surse judiciare, fostul director al UCM Reşiţa, Adrian Chebutiu şi adjunctul acestuia, Adrian Preda au fost audiaţi, miercuri, la DIICOT Caraş- Severin, într-un dosar care vizează devalizarea uzinelor. De asemenea a mai fost audiată, în acelaşi dosar şi soţia lui Chebutiu, Lăcrămioara.

În urma audierilor, Adrian Preda Şi Adrian Chebutiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Caraş- Severin, urmând ca joi să fie prezentaţi în fata instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Lăcrămioara Chebutiu nu a fost reţinută, ea fiind liberă să plece acasă, după audieri.

Cei doi sunt cercetaţi că ar fi prejudiciat statul român cu peste 70 milioane de lei, după ce nu ar fi achitat restanţele UCM Reşiţa care fuseseră eşalonate de către stat. Totodată, ei ar fi vândut mai multe case de vacanţă, care au fost în proprietatea UCM, unor rude, sub preţul pieţei.

De asemenea, sursele citate mai spun că Adrian Chebutiu ar fi înfiinţat o societate de prestări servicii care făcea parte din UCM Reşiţa şi cu ajutorul căreia ar fi încasat suma de 50.000 de lei.

Adrian Chebutiu şi Adrian Preda au mai fost cercetaţi în acest dosar, privind devalizarea UCMR, la sfârşitul anului 2013. În luna decembrie 2013, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru evaziune fiscală în forma reţinerii şi nevărsării, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reținere la sursă, în forma continuată. Atunci Curtea de Apel Timişoara a decis ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate.

Citeşte şi: DNA comentează raportul MCV: Mai avem probleme!

Tag-uri: DIICOT, UCM Resita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ