DIICOT: Procurorii au confiscat droguri de 16 MILIOANE de euro

| 06 mar, 20:47

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au confiscat, în 2014, droguri în valoare totală de 16 milioane de euro și au identificat 37 de noi substanțe folosite de toxicomani.

Anunțul a fost făcut de procurorul șef adjunct al DIICOT, Elena Giorgiana Hosu, cu ocazia prezentării bilanțului instituției pe anul 2014, care a mai precizat că, în privința traficului și consumului de droguri, fenomenul a cunoscut ușoare creșteri, însă România a rămas o țară de tranzit.

"Au apărut, și acest lucru este grav, noi substanțe cu efecte psihoactive, efectele fiind severe pentru consumatori. În general, heroina este adusă de grupuri infracțional-organizate, formate din cetățeni turci cu conexiuni pe teritoriul României. Cocaina, din anchetele noastre, am constatat că intră în țară prin frontinera albastră (n.r. pe mare), iar piața internă este limitată, dat fiind prețul mare al acestui tip de drog de mare risc", a declarat procurorul șef adjunct al DIICOT.

 

Citeşte şi: INCREDIBIL! Descoperire şocantă chiar lângă casa preşedintelui Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ