Dinel Staicu a fost condamnat la cinci ani de închisoare

| 25 sep, 2014

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare într-un dosar în care este acuzat că a mituit o judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru ca aceasta din urmă să-i anuleze o condamnare de 7 ani închisoare.

Judecătorii Curţii Supreme au decis ca omul de afaceri Dinel Staicu să execute cinci ani de închisoare în dosarul în care a mituit o judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.

Dinel Staicu a fost condamnat, la Constanţa, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de alte persoane, printre acestea aflându-se şi Veronica Cîrstoiu, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Citeşte şi: Judecătoarele care i-au anulat pedeapsa lui Dinel Staicu, suspendate din funcţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ