Victor Ponta: Eu cred că anul 2014 se încheie cu o creştere economică tot spre 3%

| 19 sep, 2014

Victor Ponta a declarat vineri că România are creştere economică raportat la anul trecut iar din punctul său de vedere 2014 se încheie cu o creştere economică de aproximativ 3%.

"A fost o discuţie pe economie care din nou a fost deturnată într-o cheie strict electorală. Am văzut, din punctul ăsta de vedere, ieri sau alaltăieri, că acea ştire despre cum s-a redus gradul de ocupare în România, am pierdut locuri de muncă era o ştire falsă. De fapt sunt mai multe locuri de muncă anul acesta faţă de anul trecut, singura problemă era că se raporta la altă populaţie. La fel e şi cu recesiunea. Nu. Noi avem creştere economică raportat la anul trecut, am avut o creştere în trimestrul 4 din 2013 pe care nu puteam să o ţinem, 5 şi ceva la sută, nu suntem China să creştem cu 5, cu 6, cu 7%. Deci anul 2014 se încheie din punctul meu de vedere cu o creştere economică tot spre 3%, mai puţin, probabil, decât 2013', a spus Ponta la Adevărul Live, întrebat ce măsuri va lua Guvernul pentru a scoate ţara din recesiune tehnică.

Trei măsuri cheie evidenţiate de Ponta

El a adăugat că sunt trei măsuri pe care trebuia să le ia autorităţile pentru păstrarea unui ritm susţinut: să ridice incertitudinea legată de reducerea contribuţiilor de asigurări sociale - 'ceea ce, până la urmă, a reuşit' -, să facă în aşa fel încât investiţiile să nu fie blocate de sistemul de achiziţii publice, contestaţii, 'care au creat şi creează foarte multe probleme', şi să cheltuie banii pe care îi au prevăzuţi în buget şi pe care nu i-au cheltuit 'dintr-un tip de teamă birocratică, ori vine DNA, ori vine Curtea de Conturi'.

'M-am uitat pe creşterea exporturilor, a continuat, creşterea producţiei industriale a continuat. Din fericire, agricultura, după perioada mai proastă, şi-a revenit, deci motoarele noastre principale le păstrăm', a încheiat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ