Directorul executiv al AJFP Ilfov, Claudiu Ristea, arestat preventiv

| 11 sep, 2013

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Ilfov, Claudiu Ristea, reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită Constantin Augustin Murgoci şi Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, faţă de care procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în 5 septembrie, inculpatul Ristea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunţătoare) de remitere a unei sume între 20.000 - 30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile firmei respective. 

"Promisiunea i-a fost transmisă lui Claudiu Ristea prin intermediul învinuiţilor Murgoci şi Filip, inspectori, care i-au transmis persoanei denunţătoare acordul directorului, precum şi faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societăţii, urmând ca ulterior denunţătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov şi să o remită prin intermediul celor doi inspectori", arată DNA.

Sursa citată precizează că învinuiţii Filip şi Murgoci au primit, marţi, de la persoana denunţătoare 30.000 lei, iar în aceeaşi zi suma a fost remisă inculpatului Ristea, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ