Directorul general al RATB a fost DEMIS

| 13 aug, 15:39

Directorul general al RATB, Vincențiu Antonescu, a fost demis miercuri, atribuțiile sale fiind preluate temporar de unul dintre membrii consiliului de administrație al regiei, Radu Orzață, fost consilier general din partea PP-DD, a declarat viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea.

Potrivit viceprimarului, un concurs pentru ocuparea funcției de director general al RATB va fi organizat anul acesta.

"Vincențiu Antonescu a fost demis în ședința consiliului de administrație. Este decizia consiliului de administrație al regiei, el numește, el revocă. Membrii consiliului de administrație au făcut o evaluare per ansamblu a activității. În opinia lor s-a constatat că managementul este deficitar și în mod special pe relația cu ANAF. Condițiile pe care candidații (la această funcție — n.r.) vor trebui să le îndeplinească vor fi stabilite de consiliul de administrație al RATB sau dacă aceștia consideră în colaborare cu un expert sau o societate de profil de resurse umane", a precizat Cornel Pieptea.

El a menționat că este în desfășurare o procedură de selecție a membrilor consiliului de administrație al RATB.

"Concursul pentru ocuparea funcției va fi organizat de consiliul de administrație al RATB. În momentul de față consiliul de administrație în integralitatea lui nu este selectat conform Ordonanței 109, iar legea prevede că trebuie realizată această selecție a membrilor consiliului de administrație. Această procedură este în desfășurare, sunt stabilite deja criteriile, urmează să fie dat anunțul public așa cum prevede legea în două ziare naționale și așa mai departe, iar după ce vor fi numiți membrii consiliului de administrație conform legii, aceștia având autoritate totală, ei vor proceda similar la selectarea managementului de la nivelul directoratului. În opinia mea termenul de sfârșitul anului este unul rezonabil. Au timp suficient să întocmească și criteriile necesare ș.a.m.d.", a afirmat viceprimarul Capitalei.

El crede că decizia de demitere a directorului general al RATB va fi benefică pentru regie, pentru că este nevoie de o nouă organigramă în contextul transformării în societate, de un contract de delegare între Municipalitate și RATB, astfel încât să se poată asigura creșterea calității serviciului public.

"Regia trebuie reașezată pe centre de costuri și profit, astfel încât să fie evidențiate clar locurile unde se consumă mai mult decât ar trebui, iar acolo unde se aduc venituri să se poată stabili politici de creștere a acestor venituri. Poate că și experiența de consilier deși pe o perioadă scurtă a lui Orzață va fi benefică pentru regie, astfel încât să se asigure o conlucrare mai bună și implicit creșterea calității serviciului public", a spus Cornel Pieptea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ