Dezbatere fascinantă despre EXISTENŢA lui Dumnezeu: Asta e cea mai buna dovadă

| 10 feb, 2014

NY Times publica pe prima pagina a site-ului astazi o discutie provocatoare intre doi profesori ai Universitatii de Filozofie din Notre Dame, pe tema "E irational sa fii ateu?".

Garry Gutting l-a intervievat pe aceasta tema pe Alvin Plantinga, profesor emerit la Universitatea din Notre Dame si un fost presedinte al Societatii Filozofiei Crestine, scrie New York Times.

Discutia a plecat de la un sondaj ce a aratat ca 62% dintre filozofi sunt atei, iar alti 11% sunt inclinati sa mearga in aceeasi directie.

"Daca procentul e real, atunci proportia e de doua ori mai mare decat in randul academicienilor in general. Stiu filozofii ceva ce altii nu stiu?", a comentat Plantinga care a mentionat si o replica a omului de stiinta Richard Dawkins care a raspuns in The Independent la intrebarea: "daca ai muri si ai ajunge la portile Raiului, cum ti-ai justifica ateismul in fata lui Dumnezeu". Dawkins a spus: "N-am avut suficiente dovezi". Plantinga sustine ca o asemenea argumentatie duce mai degraba catre agnosticism, nu spre ateism.

In acelasi mod, mai spune profesorul, argumentele pro-teiste, in momentul care devin false, ar trebui sa duca in aceeasi directie si sa-l faca pe om agnostic, nu ateu.

Problema "existentei raului" este cel mai puternic argument impotriva existentei unui Dumnezeu, mai spune Plantinga. care precizeaza insa ca acesta poate fi insa chiar un argument pro. De asemenea, profesorul aduce in discutie asa numitul "fine-tuning", faptul ca Universul are constante care fac posibila existenta vietii, tot ca argument in favoarea teismului.

Concluzia lui Plantinga este insa ca un credincios rational nu are nevoie de dovezi pentru existenta lui Dumnezeu si ca totul se bazeaza in primul rand pe experienta personala.

"De exemplu, eu cred ca Marcel Proust este mai subtil decat Louis L'Amour. Daca materialismul este adevarat, ar insemna ca o colectie de neuroni ce comunica cu alte structuri ar trebui sa detina si acest continut: credinta ca Proust e mai subtil decat L'Amour". Plecand de la acest argument, Plantinga sustine ca e imposibil ca un ateu sa creada in acelasi timp si in materialism si in evolutie, pentru ca ambele nu explica aparitia acestor "credinte" in structura neuronala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Şamponul Arsenie Boca - pentru că meritaţi!
03 iul, 2014
Părintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

******
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

******
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

******
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

******
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

******
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

******
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

******
Care este diferenţa dintre Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

******
Care este deosebirea dintre biserică şi femeie ?
- În biserică mai întâi intri şi tocmai apoi te rogi.

******
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

******
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.
03 iul, 2014
Iustin Pârvu
Dacă crezi că e momentul să se facă liturghie,
Pune-ţi sutana de aur, prinde-ţi părul c-o scufie.
Dacă vrei să dai cu-agheasmă ca să strângi de-o mică plasmă,
Ia busuiocul din grădină, bagă schema cea divină.
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

Daca vrei să schimbi oraşul, dacă nu-ţi mai place Iaşiul,
Ia o nouă parohie, mai avută ca să fie,
Bagă cântul mult mai tare, ia un sponsor mai cu stare !
Daca ai intenţii bune dar vrei şi subvenţie,
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !
10 feb, 2014
iulian cezar petcu
Adevarul despre Dumnezeu
Acesti pseudofilozofi incearca sa bagatelizeze existenta Lul Dumnezeu,oare nu este prea mult ma intreb si imi raspund tot eu privind in jur la haosul si anomia creata. Steinhardt spunea ca acei condamnati din inchisoare cautau in ei speranta dar daca erau atei gaseau nimic,cei care credeau in Dumnezeu atunci il gaseau cand se intalneau cu Suferinta Suprema, se intalneau cu Dumnezeu Adevarat Adevarat din DumnezeuConcluzia e ca in suferinta gasesti numai in cea ce crezi cu adevarat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ