Dmitri Medvedev: Ucraina devine un potențial inamic militar al Rusiei

| 23 dec, 2014

Rusia va reacționa dacă Ucraina va renunța la statutul său de țară nealiniată, a atenționat, într-o postare pe Facebook, premierul rus Dmitri Medvedev, informează marți agenția de presă Unian.

Dmitri Medvedev: "Președintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui președinte american să folosească în orice moment sancțiunile împotriva țării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relațiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii", a notat premierul rus într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Medvedev, 'președintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunțarea la statutul de țară nealiniată pentru țara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potențial inamic militar al Rusiei'.

'Ambele aceste decizii vor avea consecințe extrem de negative. Țara noastră va trebui să reacționeze la ele', a avertizat Dmitri Medvedev.

În data de 18 decembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege 'privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată'.

Citeşte şi: Rada din UCRAINA a anulat statutul de NON-ALIAT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ