DNA: Deputatul Andrei Dolineaschi, urmărit penal pentru complicitate în dosarul vicepreşedintelui CJ Satu Mare

| 17 dec, 15:16

Deputatul Andrei Dolineaschi este urmărit penal de procurorii DNA pentru complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic.

Dolineaschi si-ar fi folosit influenţa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost reţinut vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor.

El a fost la Direcţia Naţională Anticorupţie unde i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile din dosar. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada august - octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou-înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale. 

"Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, Govor a urmărit să obţină/ menţină protecţia societăţilor comerciale controlate de el şi familia sa din partea organelor fiscale din judeţul Satu Mare. În perioada septembrie 2013 - martie 2014, Govor a procedat în aceeaşi manieră şi în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligenţe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea ANAF ca acesta fie să promoveze examenul pentru obţinerea unui post de conducere sau de execuţie în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea (instituţie nou înfiinţată), fie să obţină o funcţie de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior", se arată în comunicat. 

Procurorii susţin că ajutorul dat de Andrei Dolineaschi a constat în solicitarea şi obţinerea unor documente cu caracter confidenţial de la persoane cu funcţii de decizie în ANAF ce au fost transmise ulterior lui Govor; transmiterea solicitărilor pe care vicepreşedintele CJ Satu Mare le făcea în sensul arătat, către factorii de decizie din cadrul ANAF; punerea în legătură directă a lui Govor cu factorii de decizie din cadrul ANAF etc. 

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, iar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

CITESTE SI: Liviu Dragnea, audiat la DNA în dosarul vicepreşedintelui CJ Satu Mare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 14:51
BASESCU CHIORUL HOT
ASTA,CU 2 BECURI,E TEMBEL.
MAMELUCUL DE DOPOLIANSCHI-ASTA-I RUS EVREU-,NU, CA MINE, TATAR CHEL CE
SATANA CAUTA IN CIMITIRE ? POPO-LINSCHI SAU DUPA-LINSCI,ARE MOACA DE
COPIL RETADAT,LA CREIER.SI ASTA-I PESEDIST?.SA MOARA VAPOARELE MELE,CA
LIMBRICUL NU SCAPA DE JILAVA.ALO.!! SPITALUL DE NEBUNI.RIDICATI-L PE PROST CU FRANGHIA LA ETJ,33.URATUL DRACULUI, SI CHIOR

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ