DNA: Foştii manageri de spital Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, trimişi în judecată

| 24 iun, 12:28

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Alexandru Ciocâlteu, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti, şi pe Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la aceeaşi unitate medicală, ambii pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, a pretins unei persoane, cu titlu de mită, un procentaj de 5% din valoarea contractului încheiat între firma reprezentată de aceasta şi Spitalul "Sf. Ioan". 

DNA precizează că, în perioada ianuarie - august 2009, în calitate de manager, ea a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 160.000 lei pentru a facilita încheierea şi derularea contractului, inclusiv efectuarea plăţilor către firma respectivă şi încheierea de acte adiţionale. 

"Începând cu a doua jumătate a anului 2009, după ce Alexandru Ciocâlteu a preluat funcţia de manager al Spitalului "Sf. Ioan", acesta i-a pretins aceleiaşi persoane un procentaj de 5% din valoarea plăţilor şi a primit, lunar, cu titlu de mită, din septembrie 2009 până în noiembrie 2013 inclusiv, direct sau prin intermediul inculpatei Lazăr, câte 10.000 lei pentru sine, pentru derularea contractului ante-menţionat, cunoscând că respectivul contract a fost încheiat în condiţii nelegale, inclusiv pentru semnarea actelor adiţionale în anii 2012 şi 2013 şi pentru facilitarea efectuării plăţilor", susţin procurorii. 

DNA menţionează că, în total, suma primită de Alexandru Ciocâlteu, în perioada 2009 - 2013, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, este de 510.000. 

"Începând cu a doua jumătate a anului 2009, Petruţa Lazăr a devenit director economic al spitalului. În această calitate, ea a primit, timp de 6 luni, suma de 20.000 lei lunar, de la reprezentantul firmei care avea în derulare contractul cu spitalul, bani pe care i-a împărţit în mod egal cu managerul Ciocâlteu. Prin urmare, în cele 6 luni, Lazăr Petruţa a mai primit 60.000 lei. În perioada martie 2010 - noiembrie 2013, prin intermediul lui Ciocâlteu, Petruţa Lazăr a mai primit suma de 450.000 lei (10.000 lei lunar), cunoscând provenienţa şi scopul primirii şi semnând în acea perioadă documente care vizau relaţia contractuală a spitalului cu acea firmă", se mai arată în comunicat. 

În total, Petruţa Lazăr, au reţinut anchetatorii, a primit cu titlu de mită, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, în perioada 2009 - 2013, suma de 670.000 lei. 

În vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi asupra unor sume de bani în lei şi valută aparţinând celor doi. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea menţinerii măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru ambii inculpaţi şi a măsurilor asiguratorii dispuse în cauză.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ