Doi fotografi români au descoperit o nouă specie de diavol de mare

| 10 iun, 11:06

Doi fotografi români care au participat la un proiect internațional de fotografie subacvatică, Alin Miu și Andrei Surugiu, au descoperit o nouă specie de diavol de mare, ce va fi înregistrată în baza de date a Pacific Manta Research Group cu numele de "Inkheart", informează marți Ambasada Mexicului în România într-un comunicat de presă.

Aceasta a fost marea descoperire a expediției "Socorro 2015" realizată în insula cu același nume din Mexic (Oceanul Pacific) de Asociația de Fotografie de Mediu și Ecologie (WEPA) în perioada 19 martie—3 aprilie 2015. Este pentru prima dată când fotografi români participă la un astfel de proiect.

"A fost simplu să alegem Mexicul ca destinație a expediției deoarece este o zonă extrem de bogată în viața marină și biodiversitate, iar partea subacvatică este cu adevărat spectaculoasă. Mexicul este faimos pentru destinațiile de scufundări, iar noi am fost impresionați de ce am găsit acolo", a indicat Alin Miu.

Proiectul expediției cuprinde 28 de fotografii ce surprind recife de corali unice în lume și diferite specii de diavoli de mare dintre care: Island (dispărut din 1994), Fourteen (văzut doar de 10 ori în aceleași locații din San Benedicto), Barefoot (un exemplar nou identificat) și Flyer.

Proiectul organizației Wildlife Ecology Photography Association (WEPA) va putea fi văzut la Muzeul "Grigore Antipa" în cadrul expoziției "Întâlniri remarcabile — Diavolii de mare din Socorro", eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Mexicului în România.

Cele 28 de tablouri având drept temă fotografiile făcute în timpul expediției vor rămâne expuse în sala dedicată etnografiei mondiale și anatomiei omului din cadrul circuitului expoziției permanente a Muzeului Antipa până la data de 12 iulie.

Vernisajul va avea loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 18:30, în holul principal al Muzeului în prezența Excelenței Sale, domnul Agustin Gutierrez Canet, Ambasadorul Mexicului în România, a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului, și a Claudiei Milea, fondatoarea WEPA.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ