Alertă de TSUNAMI în Pacific după un seism violent în El Salvador

| 14 oct, 2014

Autorităţile statului El Salvador au declarat alertă de tsunami în Oceanul Pacific în urma puternicului seism cu magnitudinea 7,4 care a zguduit zona de coastă a acestei ţări, relatează marţi EFE.

'Din cauza puternicului seism, s-a decretat alertă de tsunami pentru zona de coastă salvadoriană', a informat Direcţia de Protecţie Civilă a acestui stat, pe Twitter. Potrivit acestei instituţii, seismul 's-a simţit şi în Honduras, Nicaragua şi Costa Rica'.

Ministrul salvadorian al mediului şi resurselor naturale, Lina Pohl, a confirmat că seismul a avut magnitudinea 7,4 şi că s-a produs în jurul orei 21:51, ora locală (03:51 GMT), cum semnalase Institutul American de Geofizică (USGS) pe site-ul său. Epicentrul cutremurului s-a înregistrat la circa 64 de kilometri sud de zona de coastă a departamentului Usulután (est), a precizat Lina Pohl.

Un bărbat a fost ucis de un stâlp de electricitate care a căzut peste el, a informat, pe Twitter, primarul oraşului San Miguel, Wilfredo Salgado, citat de Reuters, care precizează că, pentru moment, nu au fost raportate pierderi materiale majore.

Seismul a durat aproape un minut, conform presei locale. Multe persoane şi-au părăsit locuinţele iar în unele sectoare din San Salvador s-a întrerupt furnizarea de energie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ