Întâmplare emoţionantă. Doi indonezieni şi-au regăsit fiica la zece ani de la tsunami

| 08 aug, 2014

Doi indonezieni şi-au regăsit fiica la zece ani de la valul tsunami din 2004, când a supravieţuit ţinându-se de bucăţi de lemn.

Pe 26 decembrie 2004, Raudhatul Jannah, care avea atunci patru ani, şi fratele ei, Arif Pratama, de şapte ani, au fost luaţi de valul uriaş care a făcut peste 220.000 de victime în ţări din Oceanul Indian, dintre care 170.000 în Indonezia. Provincia indoneziană Aceh din insula Sumatra, unde locuia familia, a fost devastată şi mii de locuitori au pierit atunci, aminteşte vineri AFP.

Părinţii lui Jannah au supravieţuit, dar îşi pierduseră orice speranţă să îşi găsească copiii. În luna iunie însă, un unchi al copiilor a văzut într-un sat din Aceh o fată care venea de la şcoală şi a fost surprins de asemănarea cu mama lui Jannah. S-a informat şi a aflat că fata scăpase din tsunami: ajunsă pe o insulă din sud-vestul provinciei, ea a fost adusă pe continent de un pescar a cărui mamă a crescut-o, crezând că este orfană. Părinţii lui Jannah au mers în sat să vadă dacă fata de 14 ani este cu adevărat fiica lor şi pentru a o lua acasă. Ei sunt gata să facă teste ADN pentru a dovedi că Jannah este fiica lor. 

Familia trăieşte de acum cu speranţa unei noi minuni după ce au mai aflat o veste bună: Jannah le-a spus părinţilor că şi fratele ei a supravieţuit valului tsunami. 'Sperăm să îl găsim şi pe fratele ei', a declarat tatăl copiilor, Septi Ramgkuti (52 de ani), care a cerut şi ajutorul poliţiei.

Tag-uri: indonezia, tsunami
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ