Doi români au pus bazele unei academii de elită pentru creatorii de tehnologie

| 10 iun, 13:40

Un număr de 10.000 de ore de învăţare intensivă pentru 300 de tineri, în domeniul IT&C, şi două aplicaţii de mobil funcţionale au fost contorizate până în prezent în cadrul DevAcademy, instituţie ale cărei baze a fost pusă de către doi români, specializaţi în cursuri de programare Ruby, potrivit unui comunicat de presă al academiei.

'În toamna anului 2013, Paul şi Lucian au dat startul unui curs de programare în limbajul Ruby, în Bucureşti. Acest prim curs a avut 15 participanţi şi a fost ţinut de către doi mentori, seniori în practicarea acestei tehnologii. Povestea DevAcademy a pornit de la o nevoie clară de un spaţiu în care tinerii programatori să aprofundeze tehnologiile în care făcuseră primii paşi, iar companiile aveau dificultăţi în a recruta talente în domeniu. Trei ani mai târziu, prin DevAcademy au trecut peste 300 de tineri români, care au avut la dispoziţie 7 cursuri susţinute de 23 mentori seniori. În DevAcademy s-au petrecut un total de 10.000 de ore de învăţare intensivă, au avut loc două hackatoane şi s-au creat două aplicaţii de mobil funcţionale. Echipa DevAcademy numără, în prezent, 62 de membri care lucrează în regim de voluntariat şi este singura academie non formală din Bucureşti care oferă cursuri avansate şi gratuite în creaţia de tehnologie', se arată în comunicatul citat. 

Conform datelor din piaţă, la nivelul anului 2014, valoarea adăugată brută în piaţa IT&C din România s-a ridicat la 40 miliarde de lei, faţă de 32 de miliarde în Agricultură sau 42 de miliarde în Construcţii. De asemenea, 80.000 de oameni care lucrează în IT-ul românesc produc cât 300.000 de oameni în Construcţii sau 3 milioane în Agricultură. 

'Având în vedere că avem o piaţă, cel puţin în Bucureşti, foarte aglomerată ca oferte de angajare, recrutarea în IT devine din ce în ce mai grea. Companiile trebuie să depună mult efort pentru a avea o cultură atrăgătoare, să caute şi să convingă un programator să li se alăture. Programatori seniori sunt puţini şi mobilitatea lor este scăzută şi este normal să fie aşa. De asta companiile se concentrează pe juniori. Iar un junior îşi doreşte să lucreze cu tehnologii noi, să se simtă parte dintr-un scop mai mare. DevAcademy se adresează exact acestui grup şi oferă învăţarea unor tehnologii noi şi suficient de mature încât să permită crearea unor proiecte complexe. Şi, în acelaşi timp, aduce o apartenenţă la un grup mai mare, o comunitate de elită unde participanţii găsesc colegi la fel de pasionaţi ca şi ei. Noi susţinem prin modul în care facem lucrurile dezvoltarea unei mentalităţi care e concentrată pe a crea produse, nu doar cod', afirmă Lucian Ghindă, co-fondator DevAcademy. 

Procesul de înscriere la DevAcademy cuprinde mai multe etape, printre care: o analiză HR, o probă practică, în echipă, care testează şi aptitudinile soft ale candidatului şi un interviu care să puncteze motivaţia personală a aplicantului. În DevAcademy sunt acceptaţi numai acei tineri care au deja o bază în domeniul respectiv, iar educaţia academică nu este un criteriu de selecţie. 

Cursurile la care tinerii pot aplica în cadrul DevAcademy sunt: Ruby on Rails, Front end, Android (mobile development), iOS (mobile development), SysOps, Graphic Design (web + mobile) şi Product Management. 

În 2016, un număr de 300 de tineri deţin competenţe noi în domeniu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ