Doi traseiști politici, primiți în PNL București și Neamț, deși Ludovic Orban declarase că partidul a închis ușile pentru PSD

| 16 aug, 14:16

Fostul prefect PSD de Neamț, Vasile Panaite (trecut și pe la Pro România), și fosta șefă a femeilor ALDE din București, Lilian Fedorca, au trecut în ultimele zile la PNL. Și asta în ciuda declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, care a dat asigurări într-un interviu pentru G4Media.ro că partidul a închis ușile pentru PSD și ALDE și că ”în partid nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”.

Vasile Panaite a fost prezentat ca membru PNL la începutul lunii august, potrivit publicației locale Mesajul.ro, de șeful PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc. Panaite a fost un apropiat al fostului lider PDL Gheorghe Ștefan, după care a câștigat primăria comunei Dragomirești candidând din partea PSD. Tot PSD l-a numit prefect de Neamț în 2017, când Panaite a devenit un apropiat al baronului local, Ionel Arsene, potrivit publicației citate.

Panaite a fost debarcat însă în martie 2018 din funcția de prefect, și imediat a trecut la Pro România, partidul fondat de Victor Ponta. A devenit președinte al filialei municipale Piatra-Neamt, dar în aprilie a plecat și de aici.

Lilian Fedorca a ajuns și ea la PNL pe funcție de conducere venind din alt partid. Dacă în mai 2019 apărea drept președintele organizației de femei ALDE din București (sursa), în 7 august apărea ca membru în biroul politic al PNL Sector 2 (sursa)

Pe data de 12 august, Biroul Politic al PNL a adoptat o decizie prin care le solicită filialelor să nu primească niciun membru PSD. Decizia nu pomenește însă nimic de oamenii ALDE. Orban susține că ”nici vorbă” să fie primiți în partid, și că negocierile pentru viitoarea moțiune de cenzură nu se vor lăsa și cu racolări, cum s-a înâmplat la precedenta moțiune.

Surse din partid au declarat pentru G4Media.ro că primari de la PSD, inclusiv de la unele sectoare din București, și parlamenari ar încerca în aceste zile să-și negocieze trecerea la PNL. În interviul pentru G4Media.ro, Orban a condamnat traseismul politic, pe care l-a calificat drept un act de trădare a cetățenilor și unul dintre cele mai nocive fenomene care au afectat funcționarea Parlamentului.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ