Donald Trump avertizează Coreea de Nord: "Suntem mai pregătiţi ca niciodată să răspundem"

| 25 mai, 11:05

Preşedintele SUA, Donald Trump, care tocmai a anulat summit-ul prevăzut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat joi Coreea de Nord împotriva oricărui act 'iresponsabil', dând totodată asigurări că va continua campania de 'presiune maximă' asupra acestei ţări, relatează AFP.

'Sperăm că lucruri pozitive vor avea loc în privinţa viitorului Coreei de Nord. Dar dacă aceasta nu se întâmplă, suntem mai pregătiţi ca niciodată să răspundem', a declarat preşedintele american în faţa presei. 'Deocamdată, sancţiunile noastre foarte dure, de departe cele mai dure sancţiuni impuse vreodată, şi o campanie de presiune maximă vor continua' să fie aplicate, a mai promis liderul de la Casa Albă.

Intervenţia sa survine după ce a anunţat mai devreme că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreei de Nord, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând 'ostilitatea deschisă' manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Miercuri, Trump afirmase că abia săptămâna viitoare se va şti dacă summitul americano-nord-coreean va avea loc pe 12 iunie, aşa cum fusese planificat. În aceeaşi zi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a informat în scris comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor de la Washington că "un acord rău nu este o opţiune" în relaţiile cu Phenianul şi că SUA se vor retrage de la negocieri dacă nu se discută o înţelegere corectă privind denuclearizare.

Regimul nord-coreean a ameninţat miercurea trecută că va anula summitul dacă Washingtonul îşi menţine cerinţele pe care le consideră dezechilibrate. Dacă Washingtonul 'ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea niciun interes pentru discuţii şi va trebui să reconsiderăm dacă să acceptăm viitorul summit între Coreea de Nord şi SUA', a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană ACTC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ