DECIZIE INCREDIBILĂ! Donald Trump propune scăderea taxelor pentru companii şi facilităţi la repatrierea profiturilor

| 26 apr, 16:22

Preşedintele SUA, Donald Trump, va propune miercuri reducerea semnificativă a taxelor pentru companii şi, de asemenea, facilităţi fiscale pentru repatrierea profiturilor, au declarat marţi seară o serie de oficiali americani citaţi de Reuters.

Planul de reformă fiscală al lui Donald Trump prevede reducere taxelor plătite de companii de la 35% până la 15% şi permite multinaţionalelor care vor să îşi repatrieze profiturile din străinătate să plătească o taxă 10%, faţă de una de 35% în prezent. În schimb, planul nu include şi o taxă controversată pe importuri, cum au propus anterior republicanii, pentru a contracara veniturile pierdute de pe urma reducerii taxelor. 

Analiştii se aşteaptă ca planul lui Trump să nu includă niciun fel de propuneri referitoare la colectarea de noi venituri la buget pentru a contracara pierderile provocate de reducerea taxelor, astfel că dacă acest plan va fi adoptat ar putea adăuga miliarde de dolari la deficitul federal. 

Trump i-a trimis marţi pe secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin şi pe directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Gary Cohn, pentru a-i informa pe parlamentari cu privire la planul fiscal ce urmează a fi dezvăluit miercuri după-amiază, cel mai probabil de Steve Mnuchin. 

Cu toate acestea, propunerile Casei Albe mai au de parcurs un drum lung înainte de a deveni lege, chiar dacă republicanii controlează atât Camera Reprezentanţilor cât şi Senatul. Mnuchin susţine că reducerile de taxe vor genera o creştere economică mai mare însă criticii, atât din interiorul Partidul Republican cât şi democraţii, pun sub semnul întrebării aceste estimări. 

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat că Donald Trump ar dori ca planul de reformă fiscală să fie adoptat de Congres până în toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ