Dosar penal pentru distrugere calificată şi ucidere din culpă în cazul exploziei din Iaşi

| 02 aug, 12:32

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere calificată şi ucidere din culpă în cazul exploziei dintr-un imobil din municipiul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, anchetatorii desfăşoară cercetarea la faţa locului, unde, sub supravegherea unui procuror, sunt efectuate activităţi specifice de către lucrători de poliţie din cadrul IPJ Iaşi - Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu specialişti în construcţii. 

O explozie a avut loc, luni seara, la un bloc din cartierul rezidenţial Copou din Iaşi, soldată cu decesul a două persoane, rănirea altor cinci, precum şi cu pagube materiale importante. 

Deflagraţia s-a produs cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze, iar cele mai afectate locuinţe ale blocului C2, situat pe strada Văscăuţeanu, sunt cele situate la parter, avarii serioase suferind şi locuinţele aflate la etajele superioare. 

Viceprimarul municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu, a declarat că peretele exterior al blocului a fost aruncat în stradă, plafonul de la etajul unu a ajuns la parter, iar cel de la parter la subsol. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Loredana Covalschi, a declarat că în urma exploziei două persoane, profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi, şi soţia acestuia, fost cercetător la Institutul Petru Poni, şi-au pierdut viaţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ