Dosarele foştilor torţionari vor fi analizate începând cu februarie 2014

| 19 sep, 2013

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a declarat joi că dosarele presupușilor torționari, acuzați de genocid, vor fi analizate la momentul intrării în vigoare a noului cod, adică 1 februarie 2014.

„În momentul de față am luat măsurile procedurale care au fost dispuse în cauză în baza textului Codului Penal în vigoare. În momentul în care va intra în vigoare, la 1 februarie, noul cod, vom analiza și vom vedea în ce situație suntem atunci și pe baza actelor de urmărire penală care vor fi efectuate până la momentul respectiv”, a declarat Nițu, referitor la situația cazurilor de genocid.

Nițu a mai precizat că Parchetul General nu a făcut nicio statistică până în prezent despre cele peste 30 de persoane identificate ca fiind torționari.

„Nu știu să vă spun. Noi nu am făcut nicio statistică, nicio evaluare a unui număr de persoane cărora să le spunem torționari. Avem un dosar pe rol, ieri a mai fost depus un denunț cu privire la altă persoană și acesta este cadrul în care vom proceda”, a mai precizat Tiberiu Nițu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ