Dosarul "Loteria Română": Fostul director general și șeful Serviciului de Achiziții, reținuți de DNA

| 16 sep, 11:06

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore față de Gheorghe Benea (foto), fost director general al Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), și Ovidiu Rîpanu, șef Serviciu Achiziții în cadrul aceleiași companii, pentru fapte de corupție.

DNA a decis retinerea lui Gheorghe Benea, fost sef al Loteriei Romane si a lui Ovidiu Ripanu, actualul sef al serviciului de achizitii din aceasta companie nationala.  

Cei doi sunt acuzati de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.  

Benea a mai fost trimis in judecata in decembrie 2015 in dosarul fraudarii Loteriei cu cartelele Pelegrin.  

Procurorii acuza un contract de furnizare de 182 de autovehicule in sistem buy-back, in valoare de 13.386.378,73 lei pentru inlocuirea parcului auto al Loteriei Romane, acordat in mai 2010.

"Contractul a fost initiat, fundamentat si atribuit cu incalcarea prevederilor legale, prin licitatie trucata anume pentru a favoriza respectiva societate comerciala care a vandut astfel, Loteriei Romane, autovehicule la un pret substantial mai mare decat pretul pietei", se afirma intr-un comunicat DNA.

Cei acuzati in dosar ar fi primit, in perioada iulie-septembrie 2010, aproape 1,1 milioane lei si patru masini noi: un Hummer, un Caddillac, un BMW si un Opel.

Tag-uri: DNA, dosarul loteria
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ