Dosarul privind averea fostului ministru Dan Ioan Popescu, rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti

| 05 iul, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri recursurile declarate de Dan Ioan Popescu şi soţia sa în dosarul privind averea acestora şi a decis trimiterea dosarului spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

"Admite recursurile declarate de Popescu Dan Ioan şi Popescu Elena împotriva Deciziei nr.3932/14 iulie 2011 şi a Deciziei nr. 5157/ 3 noiembrie 2011 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Casează deciziile menţionate şi trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia de contencios administrativ şi fiscal", se arată în minuta deciziei, citată de Agerpres.

De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a obligat pe Dan Ioan Popescu şi pe soţia sa la plata sumei de 1.691 de lei cu titlul de onorariu de expert, către expertul stenograf Maria Marcu.

În 2006, fostul procuror general Ilie Botoş a cerut Comisiei de control al averilor din ÎCCJ cercetarea declaraţiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu şi ale soţiei sale, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice. Comisia a stabilit atunci că soţii Elena şi Dan Ioan Popescu nu justifică legalitatea unor bunuri dobândite, în valoare de 46 miliarde lei vechi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ