Dragnea: Arafat va conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă

| 29 ian, 2014

Actualul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat va prelua aceeaşi funcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a putea conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona la Interne, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta anunţase anterior că Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, notează Mediafax.

"Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, ar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie", a spus Ponta.

Raed Arafat va fi totodată vicepreşedinte al comitetului pentru situaţii de urgenţă prezidat de vicepremierul şi ministrul Administraţiei Liviu Dragnea.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

El a precizat astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ