Dragnea îl CONTRAZICE pe Ponta: Nu cred că preşedintele poate să meargă degeaba la Consiliul European

| 23 sep, 14:29

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu crede că președintele Klaus Iohannis poate să meargă degeaba la Bruxelles la Consiliul European, așa cum a afirmat premierul Victor Ponta, ci pentru a prezenta poziția României.

"Eu am altă abordare. Niciodată nu cred că președintele României poată să meargă degeaba, la Bruxelles, la Consiliul European. Prezintă poziția României care e bine să fie știută. Ea a fost prezentată și de vicepremierul Gabriel Oprea, este important ca poziția țării noastre să fie știută. Nu putem vorbi că merge cineva degeaba la o întâlnire cu liderii europeni", a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta afirmase că președintele Klaus Iohannis "se duce degeaba la Bruxelles", unde are loc ședința Consiliului European, "pentru că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern".

El a făcut această declarație când a fost întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când șef al statului era Traian Băsescu, potrivit căruia la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul.

Citeşte şi: Iohannis: Acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a precizat că nu este nevoit să ceară Parlamentului un mandat pentru a participa la Consiliul European, iar premierul Victor Ponta nu va participa niciodată la astfel de reuniuni.


Întrebat într-o conferință de presă dacă, în conformitate cu Legea 373/2013, ar fi trebuit să ceară Parlamentului cu 10 zile înainte un mandat pentru participarea la Consiliul European, șeful statului a afirmat: "Acel paragraf se referă la situația în care participă prim-ministrul la Consiliul European. Or, prim-ministrul nu participă și nu va participa, acest prim-ministru nu va participa niciodată la Consiliul European".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 10:18
Mirela
Lucru de acasa
Lucru la domiciliu! Cautam, in toate localitatile ,persoane serioase care vor sa castige bani in regim de colaborare. Asiguram: contract de comision, instruire gratuita, asistenta pas cu pas in desfasurarea activitatii. Cerinte: calculator, conexiune la internet, circa doua ore libere zilnic. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ