Dragnea, îngrijorat de soarta împrumutului de 150 de milioane de euro pentru Chişinău

| 14 iun, 09:44

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat din România, se arată îngrijorat de ceea ce a numit „blocarea împrumutului pentru Republica Moldova” în sumă de 150 milioane de euro, aprobat anterior de Guvernul Ponta şi ratificat de preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a făcut declaraţii în acest sens în cadrul briefingului comun cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, care întreprinde o vizită de lucru la Bucureşti, transmite IPN.   „Am discutat despre situaţia din Republica Moldova. Am înţeles nemulţumirea firească pentru faptul că împrumutul aprobat de noi, de care Republica Moldova va avea foarte mare nevoie, de 150 de mln de euro, este blocat. Şi este incorectă atitudinea Guvernului. Ţara noastră vecină, prietenă, soră avea nevoie de banii aceştia. Are nevoie în continuare. N-am înţeles nici până astăzi în mod oficial de ce Guvernul a blocat ceea ce noi am aprobat. De asemenea, este un program la Ministerul Dezvoltării, care eu l-am gestionat şi care s-a finalizat, în construirea unui număr mare de grădiniţe şi care la fel este blocat. De asemenea, am vrut să-l asigur pe domnul preşedinte Candu de tot sprijinul Partidului Social Democrat pentru cursul bun al reformelor din Republica Moldova. De asemenea, aprecierea mea personală pentru faptul că Guvernul actual a început să facă lucruri bune, a început să stabilizeze ţara”, a decl arat preşedintele PSD.

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a făcut precizările sale referitor la dialogul purtat cu Liviu Dragnea.   „Am trecut în revistă şi situaţia din Republica Moldova, agenda parlamentară, agenda politică în general, rezultatele, deja unele obţinute în Republica Moldova, inclusiv restabilirea încrederii, restabilirea şi asigurarea stabilităţii politice şi economice. Într-adevăr, deja sunt primele semnale de restabilire a relaţiilor şi cu Fondul Monetar Internaţional. În perioada 5-15 iulie aşteptăm misiunea cu mandat de negociere din partea FMI. Mulţumim întotdeauna pentru susţinerea care am avut-o din partea PSD”, a declarat Andrian Candu.   Preşedintele Parlamentului efectuează, în perioada 13 – 16 iunie, vizite de lucru la Bucureşti şi Bruxelles. Conform unui comunicat al Legislativului, principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuţiilor vizează consolidarea parteneriatelor strategice bilaterale, intensificarea cooperării interinstituţionale şi reconfirmarea sprijinului extern pentru Republica Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ