Dragnea: Ministerul Dezvoltării va avea o rată de absorbţie a fondurilor europene de 70% anul acesta

| 13 feb, 2014

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a susţinut joi că instituţia pe care o conduce va avea la finalul anului 2015 o rată de absorbţie a fondurilor europene de 100%.

"Suntem în situaţia în care ne putem pune la Ministerul Dezvoltării ţintă de absorbţie de 70% la finalul lui 2014. În mod realist, la finalul exerciţiului financiar actual, 2015, deci n+2, să atingem 100%. Asta pentru că s-au simplificat procedurile', a declarat Dragnea la Romanian Business Leaders Summit Bucureşti, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, absorbţia fondurilor europene poate reprezenta pentru Guvern o mică poveste de succes, în comparaţie cu anii trecuţi.

"La Ministerul Dezvoltării Regionale, la Programul Operaţional Regional, din 2007 până în mai 2012 s-au absorbit efectiv 685 milioane euro, adică peste 100 milioane euro pe an. S-a reuşit în 2013 la Programul Operaţional Regional să ajungem la un grad de absorbţie de la 17%, cât a fost preluat, la 47%, adică am absorbit peste 1,1 miliarde euro. Este un rezultat datorat unor măsuri simple luate de noi. Am şi avut şansa ca în anii trecuţi să ne confruntăm din cealaltă parte a baricadei cu toate procedurile greoaie şi cu reaua credinţă din partea sistemului. Una dintre marile piedici cu care se confruntau toţi beneficiarii o reprezenta sistemul de plăţi", a explicat ministrul Dezvoltării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ