Dragnea: Îl aştept pe Băsescu să cheme lumea în stradă. Poate chemăm şi noi şi tranşăm lucrurile acolo

| 12 feb, 2014

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu incită la violenţă şi la dezordine socială. Dragnea punctează că abia îl aşteaptă pe şeful statului să cheme lumea în stradă, adăugând: "Poate chemăm şi noi şi tranşăm lucrurile acolo".

"Domnul Băsescu am văzut că dă foarte multe lecţii, am văzut că incită şi la violenţă şi la dezordine socială. Îl aştept. De-abia îl aştept să cheme lumea în stradă, că poate chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, dacă tot... Să nu creadă el că ne sperie", a afirmat Dragnea, citat de Mediafax.

El i-a sugerat lui Traian Băsescu să fie "puţin mai reţinut" în acest sens.

"Un preşedinte care să cheme la dezordine socială nu cred că s-a mai văzut într-un stat democratic, că tot vorbea de statul de drept", a adăugat Dragnea.

El a ţinut să-i replice şefului statului, arătând că bugetul Ministerului Dezvoltării era cu mult mai mare în anii trecuţi, atunci când Traian Băsescu "tăia salarii şi pensii", decât este în acest moment.

"De asemenea, am înţeles că sunt mulţi bani pentru dezvoltare, că tot o spune, cu nume şi prenume. Vreau să-i aduc aminte că atunci când a tăiat salariile şi pensiile - pensiile nu au mai fost tăiate, pentru că a blocat Curtea - exact în acei ani bugetul de la Ministerul Dezvoltării era mult mai mare decât îl are ministerul acum", a spus Dragnea.

El a mai spus că toate argumentele aduse de preşedintele Traian Băsescu împotriva măsurii de reeşalonare a creditelor au în spate supărarea acestuia legată de un posibil scor electoral pe care PMP îl poate lua.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1Tv, că nu este necesară creşterea accizei la benzină ş motorină, menţionând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

El a făcut afirmaţia în contextul în care precizat că nu va semna acordul cu FMI dacă în text sunt menţionate creşterea accizei la benzină şi motorină precum şi "electorata".

"Dacă apare o singură formulare legată de creşterea accizei la benzină şi motorină, pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea şi Ponta, să arunce bani către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că "va face ce nu a făcut de când este": "Pentru că ştiu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz".

Întrebat dacă ar putea trece de preşedinte această taxă, Traian Băsescu a spus că este posibil, netrecându-se în scrisoare aceste măsuri.

"Nu e un semn de laşitate, ci pur şi simplu este un refuz de a participa la o minciună a lui Ponta şi a clicii lui din Palatul Victoria", a spus el.

Băsescu a mai spus că va explica populaţiei că această taxă nu este necesară şi că bugetul se poate asigura din cele 35 de taxe noi introduse de la 1 ianuarie, dacă din ridicarea nivelului de colectare.

Preşedintele a mai spus, de asemenea, că dacă îi apare în scrisoare "această electorată", cartegoric refuză semnarea scrisorii, pentru că şi aceasta este "necinstită".

El a mai spus că, dacă în scrisoare nu se face referire la cele două măsuri, acciza la combustibil şi electorata, atunci va semna scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ