Băsescu i-o mai trage o dată poporului, la moravuri

| 12 feb, 2014

Ca președinte, Traian Băsescu nu-și reproșează decât că e prea bun pentru un popor atât de prost.

Minciuna stă mai nou cu președintele la masă, chiar și când este vorba de una simplă, decorativă, de platou de televiziune. În timp ce în Turcia se laudă cu rezultatele economice ale guvernului Ponta, pe care-n țară îl siluiește propagandistic cum îi vine la îndemână, revenit în România, Băsescu se transformă rapid într-o cobe prevestitoare de dezastre. Să fim înțeleși, tot ce se vedea frumos în deplasare, aici ăi apare președintelui în culorile cele mai sumbre. Gogorița aceea cu Dacia, care-n opinia președintelui își strânge deja zor-nevoie mare catrafusele să plece în Maroc. Degeaba zice premierul Ponta, cu toată gura, că a discutat cât se poate de clar și deschis cu conducerea uzinei de la Pitești, care i-a dat cele mai ferme asigurări că nici vorbă de abandonat România. Băsescu o ține una și bună, pe a lui, ca o moară stricată care macină orice și cum poate, în lipsa obișnuitei echipe de propagandiști.

Periodic, ca o pauză de respiro, Băsescu comută subiectul și spre cele lumești, dar ce să vezi, mai rău le-o trage românilor, despre care a aflat abia acum, cu mare întârziere, după zece ani, că nu sunt așa cum își imaginase dânsul când s-a băgat, naiv și entuziast, în jugul umilitor al președinției, din pricina căruia a fost nevoit să se canonească cu anii numa-n hruba de la Cotroceni și-n iluzia aia de piscină din Vila Dante.

Românii sunt, deci, corupți, Băsescu dixit. Corupți și permeabili la corupție, dar și moralmente corupți adică compromiși la ”prințipuri”. Ca președinte, Băsescu nu-și reproșează decât că e prea bun pentru un popor atât de prost. Prea sincer, prea de la țară...  „Eu am constatat ca sinceritatea te costa uneori, dar asta nu m-a facut sa fiu mai putin sincer. Dar nimeni nu poate sa spuna ca am spus un lucru cu buna stiinta mincinos, nu e ca la Ponta, care daca iei dimineata cu ce a spus dupa-masa a mintit. De multe ori sinceritatea costa, poporului roman nu ii place sa ii spui lucruri pe care nu vrea sa le auda”, a declarat din amvonul televizat pastorul Băsescu.

Inchizitorul de ocazie vine cu precizări incredibil de exacte, povestind românilor cum sunt ei de tot rahatul, din pricină de primari care aduc fetițe în fundul gol prin comune, în loc de folclor. Nici nu apucăm să ne dumirim când a căzut discursul prezidențial și preocupările lui Băsescu la un asemenea nivel, că ne și străfulgeră așa un gând odios. Să vezi tu, chestie, că preferata aia de Udrea nici nu i-a cerut aprobarea șefului astă-vară, când și ea îi servea pe români cu fese prea puțin împachetate în bikini în loc de folclor. Sau poate n-am înțeles noi bine discursul moralizator al președintelui și nu este interzis decât la ”fetițele alea”, ca să ne exprimăm ca președintele, în timp ce astea mai răscoapte ar avea dezlegare la șunci în loc de folclor? Domnu' prezident, se poate o reluare?

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 2014
cantautor
Basescu a confundat televiziunea
A uitat ca s-a dus la Look TV si si-a imaginat ca e la Trinitas :)) O fi fost vreun barbos imbracat in negru, in platou. Sau pur si simplu i s-a facut pofta batranului de niste pui proaspat :))
12 feb, 2014
cantautor
Romania in acest moment are un guvern incomplet...
se duc lupte pentru vicepremieri,cote unice,accize,FMI,cursul creste...etc
tu ai ramas cu gandul la fesele lui Udrea...
pai cine alerga ca disperatul pe la mare sa o fotografieze?
nu voi,"ziaristii"?
eu cred ca nu ai asa,un gand "odios"..
ai un gand pofticios...nevricos
de unde si titlul "i-o mai trage"...
dar parca tu spuneai odata cu vulpea...cu strugurii...
fii sincer cu tine:du-te si uita-te in oglinda...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ