Nicolăescu: Când te critică Băsescu înseamnă că faci lucruri bune

| 12 feb, 2014

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat miercuri că atunci când te critică Traian Băsescu înseamnă că faci lucruri bune, precizând că declaraţiile preşedintelui cu privire la Institutul Cantacuzino şi la schimbările din Guvern sunt politice.

Când te critică Băsescu înseamnă că faci un lucru bun. Declaraţiile făcute aseară sunt politice şi au fost făcute în felul lui", a spus ministrul Sănătăţii,  întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui privind vaccinul antigripal de la Institutul Cantacuzino.

Întrebat dacă Guvernul funcţionează ilegal, aşa cum a afirmat preşedintele Traian Băsescu, şi dacă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Nu mi-am dat demisia".

"Schimbarea mea de la Ministerul Sănătăţii se face printr-un ordin de revocare din funcţie care se publică în Monitorul Oficial. În legătură cu ceilalţi doi colegi din Guvern care şi-au dat demisia, vreau să explic următorul lucru: aceştia rămân în funcţie şi îşi exercită atribuţiile până la revocare, respectiv până când ordinul de revocare a lor din funcţie va fi publicat în Monitorul Oficial", a adăugat ministrul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1Tv, că Eugen Nicolăescu ar trebui să cheme Parchetul în cazul vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino, menţionând că fostul ministru a dat ordin în acest subiect, "a făcut presiuni" şi nu ar trebui să se simtă nevinovat.

"Eugen Nicolăescu înainte să se apuce de un alt minister, trebuie să îşi aducă aminte câteva succese ale lui la Ministerul Sănătăţii. Aduceţi-vă aminte de studiile de fezabilitate pentru spitalele de urgenţă, care au costat câteva milioane de euro. S-au făcut studiile, firmele şi-au luat banii, domn' Nicolăescu e bine-mersi, dar spitale nu a apărut niciunul", a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut referire şi la programul de vaccinare anticancer pentru fetiţe, arătând că "Eugen Nicolăescu a cumpărat vaccinurile", s-au făcut câteva şi s-a stopat programul.

"Cred că sunt expirate de mult acele vaccinuri, care au costat milioane de dolari", a mai spus şeful statului.

Băsescu a mai declarat că Eugen Nicolăescu a dat laboratoarelor private posibilitatea să facă analize "la tot poporul".

"Ar fi fost bine dacă se trăgeau şi nişte concluzii, cu nişte efecte. Concuzii s-or fi tras, nu le ştie nici vântul, nici pământul, dar pentru ce ai făcut? Să constaţi o stare de sănătate? Nu am văzut niciun program. Dar banii la laboratoare s-au dat, şi s-au dat, Slavă Domnului, destule zeci de milioane", a mai spus Băsescu.

"Mai văd acum trăznaia asta de ultimă oră", a continuat preşedintele, referindu-se la subiectul legat de vaccinurile de la Institutul Cantacuzino.

Băsescu a spus că ştia că ministrul Sănătăţii "a făcut presiuni pe Cantacuzino să facă vaccinul". "Acum văd că nu sunt bune, deodată. Tu, ca minister, dacă ai făcut presiuni, nu te cosidera aşa nevinovat şi lipsit de responsabilitate, pentru că ai avut decizia politică", a mai spus şeful statului.

El a criticat şi sesizarea la adresa Serviciului Român de Informaţii. "Nu, domnule Nicolăescu,  nu vrei tu să chemi Parchetul direct, ce treabă are SRI-ul? Nu a fost o chestiune subversivă, tu ai dat ordin şi atât a putut să facă Cantacuzino", a spus Băsescu.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Ministrul Eugen Nicolăescu declara în 8 februarie, răspunzând unei întrebări privind o posibilă contaminare intenţionată a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, că a primit astfel de informaţii şi sesizat SRI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
wernner
nicolaescu
domn merceolog olog de la Flora atata stie.Cum poti Dumnezeule sa rabzi pe pamantul asta ticalosii si hotii astia abjecti?Mai spunem ca avem un popor minunat? Nu prea cred.Plata ptr.toate va veni ,implacabil si irevocabil

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ